<![CDATA[ - Blogg]]>Wed, 03 Apr 2024 00:40:39 +0200Weebly<![CDATA[Glad Påsk]]>Sun, 09 Apr 2023 09:17:27 GMThttp://wru.nu/blogg/glad-paskNu börjar min lilla "ridbana" och stigarna i skogen svagt att synas under snön.
Jag har fått löjligt mycket snö denna vårvinter.
Men nu så ser det ut att reda upp sig.
Nu har vi ju våran första tävling att sikta in sig på.
Fram med tävlingskläder, putsa bootsen och borsta av hatten.
Dax att putsa bort vinterpälsen på våra 4 benta älsklingar. Och värma upp tävlingsnerverna.

Vår nystartade tävlingssektion vill ha fler intresserade i sin grupp. Så kom igen nu .
Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite.
Tävlingen behöver även fler funktionärer, heldag eller halvdag, du behövs.

Vill du så hör av dig till Josephine Dahlerus.
Eller till någon i styrelsen.
Välkomna

Men Först.....Ät gott och njut av påsken och fina ritter .
Glad Påsk.

Lena Hagman
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Thu, 30 Mar 2023 19:04:15 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet8354080​Hej.
Dax för mig att presentera mig lite närmare:

Lena Hagman
Bosatt i Österbybruk
Har 2 hästar hemma på gården.
En del av er känner säkert igen mig, då jag varit TL på flera av våra tävlingar, det kommer jag att vara på vår första tävling för året också.
21 maj på Ledingenäs, in och anmäl er .

Jag har blivit invald på fyllnadsval 1år.
Jag ser fram emot ett fantastiskt år för WRU då vi fyller 40 år i år .
Jag hoppas kunna fylla skorna som ordförande detta år . 
Jag har en kunnig styrelsen till hjälp.
Vi har bildat en Tävlingskommite där vi gärna välkomnar fler som har massor av ideer för tävlingar och event .

Vill du vara funktionär på vår första tävling för året?
Åh vad bra ta kontakt med någon i styrelsen.
Vi håller på med uppdateringar så alla adresser stämmer. Då kommer även kontaktuppgifter till tävlingsansvarig att finnas.

Väl mött , keep the hat on.]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Sun, 05 Feb 2023 16:01:47 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet8915681Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Nu vill jag bara påminna om att Årsmötet är bara om en vecka, så sätt ett stort kryss i almanackan på söndag den 12 februari kl 13.00. 

Vi går definitivt mot ljusare tider, så skönt. Fast, om man nu ska ”gnälla” lite (gnäll är inte egentligen min grej men….), så hade det varit så vackert med gnistrande snö nu när solen kommer fram lite då och då. Vi har inte en gnutta snö här på Vidöbackens Gård.

Men som sagt gnäll hjälper ju inte, så visst är det skönt att slippa skotta snö, gå ut till hästarna i snöstorm och hagel? Nu traskar man lätt som en plätt ut till stallet.

Jag hoppas vi kommer kunna hålla våra tävlingar 2023 som planerat med maaaassssssor med anmälningar.

Ta nu väl hand om Er tills vi ses igen.

/Nadja Söderblom
Ordförande

]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 27 Dec 2022 15:34:52 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet1790450​Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Det var på tok för längesen jag skrev till Er. Dagarna flyr och nu är julen överstökad och i skrivandes stund annalkas nyår.
Jag vet inte hur det är med er, men ibland så kommer det djur som man inte hade en aning om att man skulle ha. I somras fick vi en jättefin Maincoon katt, i höstas kom det 2 äldre herrar, en islandsblandning och en Haflinger. För ca 1 månad sen så dök taxen Rut upp. Eller dök upp och dök upp, vi hämtade henne. Hennes matte/vår uppfödare skulle till Florida och hoppa fallskärm i några månader, så nu bor Rut hos oss. Jag har mina misstankar om att denna lilla tax-fröken kommer nog stanna här.
 
Sen är de dem som lämnar oss. Vår fina älskade Jack Russel kille, Plutten, blev krasslig och på väldigt kort tid mycket sjuk. En fredagskväll så kom han in i köket, och då visste jag, det är nog nu, det är dags. Som tur var så fick vi tag i vår veterinär som hjälpte oss, trots fredag kväll. Ibland har man fantastiska människor runt omkring sig.
 
Så jag säger bara, TACK 2022! Tack för de som kom och tack för de som gick, att vi fick många fina år ihop.
Vi har säkert alla någon som kom och/eller någon som gick. Så var tacksamma för den tid ni hade ihop.
 
Nu hoppas jag att 2023 blir ett fantastiskt år! Där både djur och människor berikar oss, och så hoppas jag förstås att vi ser många ekipage på banorna, för nu är jag så less på Covid, bort med dig! säger jag bara.
Nä, nu ska vi ha ett friskt år med tävlingar och umgänge.
 
Vill avsluta denna lilla krönika som inte innehöll så mycket om hästar, men förhoppningsvis kanske manade till en god tanke till någon/några.
 
Ta nu väl hand om Er tills vi ses igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 31 May 2022 15:45:15 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet4248910Ordförande har ordet
Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Vilken dag!!
Nu har vi haft vår första tävling för i år och det var så trevligt och härligt att se alla igen, både gamla och nya bekantskaper. Vill sända ett extra tack till vår domare Eva Wikander, domar sekreteraren Gunneli som gjorde en come back, vi är så glada och tacksamma för det. Lena Elfman var TL och Kerstin var speaker och rösten höll hela dagen (men vi mutade henne lite med fika), vi hade funkisar som ställde upp utan knot. Josephine var en hejare på att skaffa fina priser. Tusen tack alla som hjälpte oss att genomföra denna tävling!
Och vilka ekipage, några nya, några ringrostiga, några proffsiga – men alla var tjusiga och gjorde fantastiskt bra ifrån sig. Så roligt att ni alla kom och vi hoppas att ni alla hade en härlig, spännande och rolig dag.
Nu laddar vi om. Den 3 september kör vi tävling igen. Kolla på WRAS hemsida och anmäl er där. Välkomna!
Det känns som att man är på gång igen, att vi alla har vaknat lite till liv, så att säga. Jag hoppas vi kan fortsätta med den känslan och blicka framåt för nu planeras det i styrelsen. Håll utkik på hemsidan, wru.nu, och på FB. Det kommer mera……
 
Många varma hälsningar
/Nadja Söderblom
Ordförande
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Wed, 13 Apr 2022 10:21:46 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet8664725Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Jösses vad tiden går! Det har både varit vinter, lite vår och nu vinter igen i skrivandes stund. Det snöar faktiskt idag, 9/4-22, ett riktigt Aprilväder!

Jag borde ha skrivit något mycket tidigare, men som för oss flesta andra så händer livet titt som tätt och tiden har en tendens att rinna iväg. MEN, nu sitter jag vid datorn och knåpar ihop ett Ordförande har ordet.

OCH, tusen tack för förtroendet att vara ordförande ett tag till. TACK!
Några ”gamla” styrelsemedlemmar hänger kvar, trevligt, och några nya har kommit till, också trevligt. Jättekul med lite ”friskt blod” i styrelsen men vi kommer också sakna de som inte är kvar. För det är så, med de styrelsemedlemmar som var, så har de alla lämnat ett positivt avtryck som vi kommer sakna.

Nya tag, nya idéer, ny energi! Det kommer bli ett fantastiskt år, hoppas vi i styrelsen, med start redan i maj. Kolla hemsidan för mer info. Vi smyger igång detta år med 2 tävlingar som är inplanerade, kanske det dyker upp mer skoj och kul som Ni alla kan hänga med på.
Återigen, tack för förtroendet och jag hoppas vi ses snart.
 
Många varma hälsningar
/Nadja Söderblom
Ordförande
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Sun, 23 Jan 2022 21:27:37 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet9695935​Hej alla medlemmar och övriga läsare!

Nu har både jul och nyår passerat och jag hoppas verkligen att Ni alla har haft det både mysigt och trevlig. Vi hade en vit jul och det är ju alltid så fint. Snön gnistrar i solskenet och det är stjärnklart på kvällarna, det är livet det!

I skrivande stund har vi nästan redan kommit till mitten på januari, tiden har en tendens att fara iväg så fort, så nu planeras det och fixas inför WRU:s Årsstämma. Håll koll på de dokument som läggs ut inför årsstämman och att Ni skriver in datumet, 13/-2  2022, i almanackan. Glöm inte det!

En liten påminnelse till, betala in medlemsavgiften i god tid så att Ni kan vara med och rösta. Ingen röstning genom fullmakt och det går inte att betala medlemsavgiften på plats, så var ute i god tid, typ nu.

Vi i styrelsen hoppas att influensor och restriktioner ska lätta, eller helst förvinna, så att vi kan planera och köra på med olika aktiviteter framöver.

​Välkommen på Årsstämman söndagen den 13 februari kl 13.00 i Vidöbackens Gårds ridhus!
 
Många varma kramar
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 23 Nov 2021 17:39:03 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet5557176​Hej alla medlemmar och övriga läsare!

Nu går tiden i en rasande fart. Snart är det jul igen, eller nää, inte riktigt än, men snart är det 1:a advent i alla fall.

Nu tänker jag vara sådär supersvensk och prata sjukdomar och väder. Jag har haft oturen att varit sjuk några gånger den här hösten, men inte Covid tack och lov. Jag skulle ha haft igång min häst vid det här laget, men så fort vi kommit igång så har jag åkt på den ena förkylningen efter den andra. Typisik. Fast jorden går ju inte under för det utan vi får ta tag i det när det är dags helt enkelt.

Vädret då. Ja, just idag är det väldigt gråmulet, 17 november, ruggigt tråkigt (och jag håller på att hosta inälvorna ur mig….är det fler än jag som har en sån där hemsk hosta? Urjobbigt!)
Nu till något annat. Styrelsen har under året inte kunnat träffas, vilket gjort mötena, kanske effektivare, men mindre roliga. Svårt att hitta sammanhållningen/gemenskapen, svårt att driva mötet i ett kreativt mönster, svårt att ha roligt och diskutera med både med- och mothugg. Jag tycker ändå att alla styrelsemedlemmarna har kämpat på och verkligen försökt, ett enormt tack till Er!

Jag hoppas så innerligt att denna pandemi kan gå över. Vi behöver ses!
Vi behöver mötas i alla sammanhang, både privat och offentligt. Vi behöver verkligen ses, för att klubben ska leva vidare, så behöver vi se varandra, prata med varandra, rida ihop, tävla ihop, fika ihop….

Tills vidare så finns vi Facebook och hemsidan så gå in där, kom på den öppna ridningen, kom på årsmötet (jätteviktigt!!)

HOPPAS VI KAN SES SNART!!!
Många varma kramar
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Sun, 08 Aug 2021 10:52:24 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet9922049Hej alla medlemmar och övriga läsare!

​Ja, vilken sommar! Juli höll man ju på att koka bort och bli galen på alla insekter, framför allt bromsarna. Vilka bjässar!
Jag vet inte hur ni alla har gjort, men jag fick ha hästarna inne på dagarna och ute på kvällar å nätter. Man tror att nu är det äääntligen sommar och man slipper mocka och dona, men nähä… så är det inte. In med kusarna på förmiddagen på grund av alla stickande, bitande och surrande insekter och småkryp.
Fast, visst är det härligt att kunna strosa omkring med lätta kläder och sandaler. Kunna vifta på tårna och känna värmen på sin hud. Sitta ute en ljummen kväll och bara vara, känna sig sådär skönt avslappad. Riktigt mysigt.
Nä, hörrni nu ska ni börja putsa på sadlar och träns, showkläder och boots. Snart är det dags för tävling. Så kul! Vi kommer köra en, en-dagars den 4 september, se på hemsidan. Planeringen började redan för rätt länge sen så vi håller alla tummar och tår att vi kommer kunna genomföra tävlingen.
Ridhusdagarna börjar också att vara till för WRU:s medlemmar med start redan den 7 augusti mellan kl 9.00 – 12.00. Se hemsidan och FB hur man betalar och anmäler att man kommer.
Nu orkar jag inte skriva mer i den här värmen. Gör som djuren – vila i värmen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Wed, 16 Jun 2021 13:08:32 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet5934940Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Nu har sommaren verkligen hoppat igång. Jag var en vecka vid höga kusten nu i slutet av maj. Helt fantastiskt. Så otroligt vackert, så det kan jag varmt rekommendera nu när vi får hålla oss lite ”hemma”. Tja, det är ju i alla fall Sverige så det är väl ”hemma”?
På hästfronten lyckas jag just nu ha lite otur, fina tävlingshästen som har astma. Det här med inhalator till häst är ju fiffigt, OM hästen tycker det är ok att få ”grejer” instoppade i ena näsborren. DET tyckte inte min häst var en toppenidé. Så att få in 8-12 puffar/dag var i princip omöjligt eller krävdes smått akrobatiska övningar. Han är för nuvarande ändå ganska pigg. Sen så lyckades samma häst bli plötsligt halt – hovböld visade det sig. Det går ju ändå över, tack och lov.
Sen har vi söta lilla travarflickan från Svenska Hästars Värn, som har ont i bakdelen så hon är under behandling. Sist och minst är ju ”farbror”, 24 år gammal Quarter. Han är ju som han är i kroppen pga ålder fast just idag var han en liten buspojke som kostade på sig några små bockningar. Då blir man ju varm om hjärtat.
Jag tänker att nu kan det ju bara bli bättre!  😊
Sommarvärme, soliga dagar, bada (fast rospiggar och gamla badar inte, sa de till mig när jag var liten)…(nu vill ju jag hävda att jag är en rospigg, så bada gör jag inte i onödan, så att säga…I havet alltså…)
Jag tjatar lite varje gång att Ni alla ska hålla koll på vad som händer i klubben tex 13/6 kör vi en trail tillsammans, sen är det sommaruppehåll på tillgången till ”hemarenan-ridhuset” på Vidöbackens Gård. Start igen 7/8 -21. Mer info finns på hemsidan och på FB, så läs där.
Ordförande har Ordet tar också lite sommarsemester från skrivandet, väl mött till hösten igen.
Jag hoppas vi alla får en underbar sommar med pigga hästar och familj, vi i styrelsen hoppas att vi kan ses snart igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
Passa även på att titta på vår hemsida www.wru.nu  där man kan läsa om all möjlig information. På Facebook har vi också bra information och vad som är lite på gång och händer.]]>