<![CDATA[ - Blogg]]>Wed, 25 Jan 2023 05:19:13 +0100Weebly<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 27 Dec 2022 15:34:52 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet1790450​Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Det var på tok för längesen jag skrev till Er. Dagarna flyr och nu är julen överstökad och i skrivandes stund annalkas nyår.
Jag vet inte hur det är med er, men ibland så kommer det djur som man inte hade en aning om att man skulle ha. I somras fick vi en jättefin Maincoon katt, i höstas kom det 2 äldre herrar, en islandsblandning och en Haflinger. För ca 1 månad sen så dök taxen Rut upp. Eller dök upp och dök upp, vi hämtade henne. Hennes matte/vår uppfödare skulle till Florida och hoppa fallskärm i några månader, så nu bor Rut hos oss. Jag har mina misstankar om att denna lilla tax-fröken kommer nog stanna här.
 
Sen är de dem som lämnar oss. Vår fina älskade Jack Russel kille, Plutten, blev krasslig och på väldigt kort tid mycket sjuk. En fredagskväll så kom han in i köket, och då visste jag, det är nog nu, det är dags. Som tur var så fick vi tag i vår veterinär som hjälpte oss, trots fredag kväll. Ibland har man fantastiska människor runt omkring sig.
 
Så jag säger bara, TACK 2022! Tack för de som kom och tack för de som gick, att vi fick många fina år ihop.
Vi har säkert alla någon som kom och/eller någon som gick. Så var tacksamma för den tid ni hade ihop.
 
Nu hoppas jag att 2023 blir ett fantastiskt år! Där både djur och människor berikar oss, och så hoppas jag förstås att vi ser många ekipage på banorna, för nu är jag så less på Covid, bort med dig! säger jag bara.
Nä, nu ska vi ha ett friskt år med tävlingar och umgänge.
 
Vill avsluta denna lilla krönika som inte innehöll så mycket om hästar, men förhoppningsvis kanske manade till en god tanke till någon/några.
 
Ta nu väl hand om Er tills vi ses igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 31 May 2022 15:45:15 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet4248910Ordförande har ordet
Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Vilken dag!!
Nu har vi haft vår första tävling för i år och det var så trevligt och härligt att se alla igen, både gamla och nya bekantskaper. Vill sända ett extra tack till vår domare Eva Wikander, domar sekreteraren Gunneli som gjorde en come back, vi är så glada och tacksamma för det. Lena Elfman var TL och Kerstin var speaker och rösten höll hela dagen (men vi mutade henne lite med fika), vi hade funkisar som ställde upp utan knot. Josephine var en hejare på att skaffa fina priser. Tusen tack alla som hjälpte oss att genomföra denna tävling!
Och vilka ekipage, några nya, några ringrostiga, några proffsiga – men alla var tjusiga och gjorde fantastiskt bra ifrån sig. Så roligt att ni alla kom och vi hoppas att ni alla hade en härlig, spännande och rolig dag.
Nu laddar vi om. Den 3 september kör vi tävling igen. Kolla på WRAS hemsida och anmäl er där. Välkomna!
Det känns som att man är på gång igen, att vi alla har vaknat lite till liv, så att säga. Jag hoppas vi kan fortsätta med den känslan och blicka framåt för nu planeras det i styrelsen. Håll utkik på hemsidan, wru.nu, och på FB. Det kommer mera……
 
Många varma hälsningar
/Nadja Söderblom
Ordförande
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Wed, 13 Apr 2022 10:21:46 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet8664725Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Jösses vad tiden går! Det har både varit vinter, lite vår och nu vinter igen i skrivandes stund. Det snöar faktiskt idag, 9/4-22, ett riktigt Aprilväder!

Jag borde ha skrivit något mycket tidigare, men som för oss flesta andra så händer livet titt som tätt och tiden har en tendens att rinna iväg. MEN, nu sitter jag vid datorn och knåpar ihop ett Ordförande har ordet.

OCH, tusen tack för förtroendet att vara ordförande ett tag till. TACK!
Några ”gamla” styrelsemedlemmar hänger kvar, trevligt, och några nya har kommit till, också trevligt. Jättekul med lite ”friskt blod” i styrelsen men vi kommer också sakna de som inte är kvar. För det är så, med de styrelsemedlemmar som var, så har de alla lämnat ett positivt avtryck som vi kommer sakna.

Nya tag, nya idéer, ny energi! Det kommer bli ett fantastiskt år, hoppas vi i styrelsen, med start redan i maj. Kolla hemsidan för mer info. Vi smyger igång detta år med 2 tävlingar som är inplanerade, kanske det dyker upp mer skoj och kul som Ni alla kan hänga med på.
Återigen, tack för förtroendet och jag hoppas vi ses snart.
 
Många varma hälsningar
/Nadja Söderblom
Ordförande
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Sun, 23 Jan 2022 21:27:37 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet9695935​Hej alla medlemmar och övriga läsare!

Nu har både jul och nyår passerat och jag hoppas verkligen att Ni alla har haft det både mysigt och trevlig. Vi hade en vit jul och det är ju alltid så fint. Snön gnistrar i solskenet och det är stjärnklart på kvällarna, det är livet det!

I skrivande stund har vi nästan redan kommit till mitten på januari, tiden har en tendens att fara iväg så fort, så nu planeras det och fixas inför WRU:s Årsstämma. Håll koll på de dokument som läggs ut inför årsstämman och att Ni skriver in datumet, 13/-2  2022, i almanackan. Glöm inte det!

En liten påminnelse till, betala in medlemsavgiften i god tid så att Ni kan vara med och rösta. Ingen röstning genom fullmakt och det går inte att betala medlemsavgiften på plats, så var ute i god tid, typ nu.

Vi i styrelsen hoppas att influensor och restriktioner ska lätta, eller helst förvinna, så att vi kan planera och köra på med olika aktiviteter framöver.

​Välkommen på Årsstämman söndagen den 13 februari kl 13.00 i Vidöbackens Gårds ridhus!
 
Många varma kramar
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Tue, 23 Nov 2021 17:39:03 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet5557176​Hej alla medlemmar och övriga läsare!

Nu går tiden i en rasande fart. Snart är det jul igen, eller nää, inte riktigt än, men snart är det 1:a advent i alla fall.

Nu tänker jag vara sådär supersvensk och prata sjukdomar och väder. Jag har haft oturen att varit sjuk några gånger den här hösten, men inte Covid tack och lov. Jag skulle ha haft igång min häst vid det här laget, men så fort vi kommit igång så har jag åkt på den ena förkylningen efter den andra. Typisik. Fast jorden går ju inte under för det utan vi får ta tag i det när det är dags helt enkelt.

Vädret då. Ja, just idag är det väldigt gråmulet, 17 november, ruggigt tråkigt (och jag håller på att hosta inälvorna ur mig….är det fler än jag som har en sån där hemsk hosta? Urjobbigt!)
Nu till något annat. Styrelsen har under året inte kunnat träffas, vilket gjort mötena, kanske effektivare, men mindre roliga. Svårt att hitta sammanhållningen/gemenskapen, svårt att driva mötet i ett kreativt mönster, svårt att ha roligt och diskutera med både med- och mothugg. Jag tycker ändå att alla styrelsemedlemmarna har kämpat på och verkligen försökt, ett enormt tack till Er!

Jag hoppas så innerligt att denna pandemi kan gå över. Vi behöver ses!
Vi behöver mötas i alla sammanhang, både privat och offentligt. Vi behöver verkligen ses, för att klubben ska leva vidare, så behöver vi se varandra, prata med varandra, rida ihop, tävla ihop, fika ihop….

Tills vidare så finns vi Facebook och hemsidan så gå in där, kom på den öppna ridningen, kom på årsmötet (jätteviktigt!!)

HOPPAS VI KAN SES SNART!!!
Många varma kramar
/Nadja Söderblom
Ordförande]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Sun, 08 Aug 2021 10:52:24 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet9922049Hej alla medlemmar och övriga läsare!

​Ja, vilken sommar! Juli höll man ju på att koka bort och bli galen på alla insekter, framför allt bromsarna. Vilka bjässar!
Jag vet inte hur ni alla har gjort, men jag fick ha hästarna inne på dagarna och ute på kvällar å nätter. Man tror att nu är det äääntligen sommar och man slipper mocka och dona, men nähä… så är det inte. In med kusarna på förmiddagen på grund av alla stickande, bitande och surrande insekter och småkryp.
Fast, visst är det härligt att kunna strosa omkring med lätta kläder och sandaler. Kunna vifta på tårna och känna värmen på sin hud. Sitta ute en ljummen kväll och bara vara, känna sig sådär skönt avslappad. Riktigt mysigt.
Nä, hörrni nu ska ni börja putsa på sadlar och träns, showkläder och boots. Snart är det dags för tävling. Så kul! Vi kommer köra en, en-dagars den 4 september, se på hemsidan. Planeringen började redan för rätt länge sen så vi håller alla tummar och tår att vi kommer kunna genomföra tävlingen.
Ridhusdagarna börjar också att vara till för WRU:s medlemmar med start redan den 7 augusti mellan kl 9.00 – 12.00. Se hemsidan och FB hur man betalar och anmäler att man kommer.
Nu orkar jag inte skriva mer i den här värmen. Gör som djuren – vila i värmen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Wed, 16 Jun 2021 13:08:32 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet5934940Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Nu har sommaren verkligen hoppat igång. Jag var en vecka vid höga kusten nu i slutet av maj. Helt fantastiskt. Så otroligt vackert, så det kan jag varmt rekommendera nu när vi får hålla oss lite ”hemma”. Tja, det är ju i alla fall Sverige så det är väl ”hemma”?
På hästfronten lyckas jag just nu ha lite otur, fina tävlingshästen som har astma. Det här med inhalator till häst är ju fiffigt, OM hästen tycker det är ok att få ”grejer” instoppade i ena näsborren. DET tyckte inte min häst var en toppenidé. Så att få in 8-12 puffar/dag var i princip omöjligt eller krävdes smått akrobatiska övningar. Han är för nuvarande ändå ganska pigg. Sen så lyckades samma häst bli plötsligt halt – hovböld visade det sig. Det går ju ändå över, tack och lov.
Sen har vi söta lilla travarflickan från Svenska Hästars Värn, som har ont i bakdelen så hon är under behandling. Sist och minst är ju ”farbror”, 24 år gammal Quarter. Han är ju som han är i kroppen pga ålder fast just idag var han en liten buspojke som kostade på sig några små bockningar. Då blir man ju varm om hjärtat.
Jag tänker att nu kan det ju bara bli bättre!  😊
Sommarvärme, soliga dagar, bada (fast rospiggar och gamla badar inte, sa de till mig när jag var liten)…(nu vill ju jag hävda att jag är en rospigg, så bada gör jag inte i onödan, så att säga…I havet alltså…)
Jag tjatar lite varje gång att Ni alla ska hålla koll på vad som händer i klubben tex 13/6 kör vi en trail tillsammans, sen är det sommaruppehåll på tillgången till ”hemarenan-ridhuset” på Vidöbackens Gård. Start igen 7/8 -21. Mer info finns på hemsidan och på FB, så läs där.
Ordförande har Ordet tar också lite sommarsemester från skrivandet, väl mött till hösten igen.
Jag hoppas vi alla får en underbar sommar med pigga hästar och familj, vi i styrelsen hoppas att vi kan ses snart igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
Passa även på att titta på vår hemsida www.wru.nu  där man kan läsa om all möjlig information. På Facebook har vi också bra information och vad som är lite på gång och händer.]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet]]>Sun, 16 May 2021 06:56:08 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet1999882Hej alla medlemmar och övriga läsare!
”Dagar är som stunder”
 Jag hinner inte med! Har Ni också märkt att man ”hinner inte med” någonting? Eller jo, jag hinner med massor med saker, men det känns som att man inte hinner med. Det är tonåringar, vuxna barn, föräldrar, syskon, djur av olika slag, maken ska hinnas med också och jobba….. Hinna med våren, solen, trädgården… Visst är det helt härligt att leva!? Man fyller livet med familj, djur, natur och vänner.
Jag cyklade till en granne en kväll, solen höll på att gå ner och jag trampade som en galning, sådär som man gjorde när man var liten och hade fasligt bråttom. Då kände jag riktigt våren i mig. Jag kände lyckan i kroppen och håret fladdrade som en tornado runt skallen. Härligt och helt underbart!
Vad händer?
Jo Ni, det händer lite grejer. Håll utkik på hemsidan och FB. Ta för vana att titta in på våra sociala medier då och då, ett tips bara.
Jag hoppas Ni har beställt snygga kläder med vår fina logga på. Jag hoppas Ni alla är friska och krya. Jag hoppas att något evenemang som arrangeras ska passa Er att komma och delta på. Jag hoppas Ni utnyttjar ridhuset på WRU:s medlemsdagar, se hemsidan under fliken AKTIVITETER sen TRÄNINGAR.
Jag hoppas vi alla får en underbar sommar.
 
Må så gott allesammans och vi i styrelsen hoppas att vi kan ses snart igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
Passa även på att titta på vår hemsida www.wru.nu  där man kan läsa om all möjlig information. På Facebook har vi också bra information och vad som är lite på gång och händer.]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet!]]>Fri, 16 Apr 2021 07:03:25 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet
Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Jag tror många kom igång med planteringar, fix och röj i trädgården, för att sen en morgon vakna till ett litet vitt snötäcke på marken och en nedrans så kall vind. Det kallas ”aprilväder” har jag bestämt för mig. Om jag drar mig till minnes, som man helst förtränger, så sker detta varje år.
Och varje år kommer det en vår så småningom, vilket känns trösterikt i den lite karga vinden. Nog prat om väder.
Jag hoppas verkligen Ni sett vår fräscha, fina, nya hemsida. Så kul att kunna presentera den så snabbt och att den blev så bra. Kanske inte jätteolik den förra men betydligt enklare att hantera för oss och kommande styrelsemedlemmar i framtiden. För hur det nu än är, så måste arbetet i styrelsen kunna fungera så smidigt som möjligt för att man ska kunna få ihop WRU och ett privatliv. För det ska ju vara både roligt och stimulerande att vara med i styrelsen, och det är det.
Sen har vi ju kommit igång med en web-tävling! Jamen hur kul är inte det? Nu inväntar vi anmälningarna med stort intresse och hoppas att Ni får till riktigt bra ritter och filmer. Så spännande!
Ett litet tips nu i April är att beställ klubbkläder (prima4you.se) för vi får 10% på första beställningen hela April, passa på!
Mera tips är att hålla koll på hemsidan och FB, för det planeras in lite grejer.
Må så gott allesammans och vi i styrelsen hoppas att vi kan ses snart igen.
 
/Nadja Söderblom
Ordförande
 
Passa även på att titta på vår hemsida www.wru.nu  där man kan läsa om all möjlig information. På Facebook har vi också bra information och vad som är lite på gång och händer.]]>
<![CDATA[Ordförande har ordet mars 2021]]>Mon, 15 Mar 2021 20:00:13 GMThttp://wru.nu/blogg/ordforande-har-ordet-mars-2021Hej alla medlemmar och övriga läsare!
Ja, nu har vi hunnit med både vår och vinter igen på jättekort tid. Sverige är fantastiskt. Fast vi svenskar är ju vana att om vi får vårdagar redan i februari så kommer det lite mer vinter innan den riktiga våren sätter fart.

Nu när Årsmötet är avklarat och vi ser fram emot våren så försöker vi i styrelsen att blicka framåt och se positivt på framtiden. Jag nämnde i förra Ordförande har ordet att klubben har en liten formsvacka och det tror vi beror på rådande omständigheter ute i världen, fast nu hänger vi inte läpp för det. Nä, nu planerar vi och hoppas att vi i det snaraste ska komma igång med en web-tävling. Det ska bli spännande och kul. Så håll utkik.

Vi fick även in förslag till styrelsen, som jag bad om, och vi vill ju förstås tillgodose våra medlemmars önskemål i möjligaste mån. Håll utkik efter vad som händer framöver.
WRU kommer fortsätta detta år att ha ridhuset bokat på Vidöbackens Gård och då vissa lördagar hamnar på storhelger, så kommer vi göra ett schema, som läggs ut på FB i första hand, så att det ska bli lättare att pricka in detta. Kom och rid!

Apropå FB och hemsidan. Viss information kommer nu till största del bara att läggas ut på FB sidan då vi håller på att byta hemsida. Vi vet i nuläget inte exakt när den nya hemsidan är klar att brukas fast vi jobbar med det så fort som möjligt så klart.

WRAS Årsstämma för 2020 verkar bli av i slutet på april och jag, ordförande, och Anna J Khan kommer representera WRU på den.

​Nu tror jag att jag fått med det viktigaste för den här gången. Må så gott allesammans och vi i styrelsen hoppas att vi kan ses snart igen.

/Nadja Söderblom
Ordförande
]]>